Warsztat gotowanie- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Przepisy

 

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Liczba porcji: 8

składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (u mnie indyka)
  • sól, pieprz,
  • 8 ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 250 ml śmietany 18%
  • 100g  żółtego sera
  • szczypta świeże oregano
  • 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek

sposób przygotowania:

  1. ziemniaki bez obierać z wodą, posolić, ułożyć w naczyniu.

2.. mięso mielone i smażyć z oliwą posolić, popieprzyć do czasu, aż zmieni kolor.

3.. Na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, a następnie wyłożyć mięso mielone następne pomidory zalać Śmietanę szczypta świeże oregano tarte żółtego sera.

  1. Piec w 180 stopni. 15min. popieprzyć, orenge i

 

Smacznego!